Concursul județean „Biodiversity Project”

 

   Sâmbătă, 21 aprilie 2018, școala noastră a participat la Concursul județean „Biodiversity Project”, secțiunea „Școală generală - juniors”, care a avut tema „Cercetașii Naturii” (Nature's Scouts). Limba de redactare și de prezentare a proiectelor a fost limba engleză.

  Cei 14 elevi ai școlii noastre au fost îndrumați de către prof. Monica Huțan. Elevele Buhă Sabina și Manolache Maya (a V-a B) au obținut mențiune la secțiunea Power Point, iar Alexandru Raluca și Drugă Georgiana (a V-a B), mențiune la secțiunea Postere.
    Felicitări tuturor participanților și profesorului coordonator!

Galerie de imagini

Premiul I la Concursul de icoane
„Biserica din sufletul copilului”

 

     Eleva Elena Diana Apăvăloaie din clasa a IV-a A a obținut premiul I la Concursul de pictat icoane „Biserica din sufletul copilului”.

      Felicitări!

 
 

Rezultate Concursul Naţional "Comunicare.Ortografie.RO" clasa a IV -a ed. 2017-2018


   Link rezultate elevi

Premii la Concursul internațional

„Mathématiques sans Frontières”

    Elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” Fălticeni au participat și la ediția din acest an a Concursului internațional „Mathématiques sans Frontières”, sub îndrumarea profesorilor Aurora Zaharia (matematică) și Gabriel Miron (limba franceză).
   La competiția desfășurată în data de 15 februarie au luat parte elevi din 5 clase gimnaziale, aceștia reușind să obțină rezultate deosebite: 4 premii I (a V-a A, a VI-a B, a VII-a B, a VIII-a A) și 1 premiul III (a VI-a A). 
    „Mathématiques sans Frontières”/ „Matematici fără graniţe” este un concurs între clase care presupune rezolvarea exerciţiilor de matematică aplicată în echipă, sub ghidarea profesorului clasei, redactarea rezolvărilor făcându-se în limba franceză pentru exerciţiile 2-9 şi în altă limbă modernă, la alegere, pentru exerciţiul 1.

     Felicitări elevilor participanți și profesorilor îndrumători!

Corul Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” și-a adjudecat premiul al doilea la Olimpiada Națională Corală

 

Un nou succes pe portativ. Elevii formației corale „Chorus” au bifat un rezulat excelent în cadrul Olimpiadei Naționale Corale. Faza județeană s-a desfășurat sâmbătă la Suceava, iar componenții corului Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” au reșit să obțină premiul al doilea.

Ediția din acest an școlar s-a adresat ansamblurilor corale din învățământul gimnazial.

Formația „Chorus” este îndrumată de profesoara Mirabela Apopei iar în cadrul concursului, elevii au interpretat trei piese alese în funcție de anumite criterii. Elevii școlii din Fălticeni au deschis programul muzical cu melodia „Copilărie”, scrisă de Vladimir Potlog.

Apoi au dat glas piesei „Hymne à l’amitié” (Imnul prieteniei), un aranjament coral de Dario Baldan Bembo și Sergio Bardotti în limba franceză. Al treilea cântec, cel cu care ansamblul coral a încheiat reprezentanția din concurs, a fost compoziția muzicală „Când uitați să visați”, o abordare ceva mai modernă, prin care elevii au transmis o notă de optimism publicului.

Rezultatul obținut de „Chorus” reflectă preocuparea constantă pentru muzică și numeroasele ore de pregătire prin repetiție sub „bagheta” profesoarei Mirabela Apopei.

Grupul vocal al Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” s-a remarcat la numeroase concursuri de unde s-au întors cu mai multe premii I, dar și premii de excelență în cadrul unor competiții județene precum „Colind de Crăciun” și locale „Ai și tu talent”.

Gazda Olimpiadei Naționale Corale, etapa județeană, a fost Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Tot sâmbătă, 3 februarie, s-a desfășurat gala și premierea corurilor participante.

(articol publicat în Cronica de Fălticeni)


Galerie de imagini