Mențiune la etapa națională a Olimpiadei Gimnaziilor

 

   În data de 22.04.2017, la Botoșani, a avut loc etapa națională la cros, clasele VII-VIII, în cadrul Olimpiadei Gimnaziilor, proba 2.000 de metri.
    Onofrei Alin, elev în clasa a a VIII-a A, a reușit să obțină mențiune (prof. îndrumător Florin Ailenei).

     Felicitări!Debut pentru Mihaela Holtzhauser, jucătoarea Armoniei Fălticeni, la naționala de fotbal feminin Under 17

  Mihaela Holtzhauser este elevă la școala noastră, în clasa a VII-a B. Pasionată de fotbal, ea face parte din echipa locală de fotbal feminin Armonia Fălticeni. În aprilie 2017, Mihaela a debutat la echipa națională de fotbal feminin a României Under 17, jucând în trei din cele patru partide din cadrul turneului din Italia.

   Felicitări!

   Articolul din "Cronica de Fălticeni":

  "Evoluțiile foarte bune ale echipei locale de fotbal feminin Armonia Fălticeni au determinat Federația Română de Fotbal să-și îndrepte atenția și spre jucătoarele din Fălticeni atunci când organizează acțiuni ale echipelor naționale. În perioada 15-17 aprilie 2017, Naționala Under 17 a României a participat la turneul Franco Gallini, gazduit de orășelul Pordenonne din Italia. 

   Lotul pregătit pentru acest turneu de selecționerii Florin Bugar și Mihai Tătăranu a avut în componență 7 jucatoare U17 (născute în anul 2000) și 11 jucătoare U15 (născute în 2002).

  Zece echipe din România și AS Roma (Italia) au dat sportive la lot. Între tinerele jucătoare selecționate s-a aflat și Mihaela Holtzhauser (14 ani), jucătoare a Armoniei Fălticeni. Fălticeneanca a prins minute în trei din cele patru partide disputate în Italia."


                                            Calificare la etapa națională

  În data de 09.04.2017, la Gura Humorului, a avut loc etapa județeană la cros, clasele VII-VIII, în cadrul Olimpiadei Gimnaziilor, proba 1.500 de metri
De la școala noastră au participat elevii din clasa a VIII-a A, Onofrei Alin și Fulgeanu Marian, îndrumați de către prof. Florin Ailenei. 
  Fulgeanu Marian a obținut locul al III-lea, iar Onofrei Alin s-a clasat pe locul I, calificându-se la etapa națională, ce va avea loc în perioada 22-23 aprilie, la Botoșani.

   Felicitări și succes la etapa națională!


 

Elevi cu care ne mândrim

 

    Trei eleve din clasa a II-a A au obținut numeroase premii în cadrul competițiilor de înot și tenis de câmp. Este vorba despre AMARIEI RIANNA, COSTEA MARIA și SÎRBU LORENA-MARIA-NADIN. În cele ce urmează, le vom prezenta în ordine alfabetică.
Premii obținute:

   AMARIEI RIANNA (înot):
1. Competiția "Micul Înotător" - Gura Humorului (3.09.2016): 
- locul I - 50 m liber
- locul al II-lea - 50 m spate
2. Cupa "Salina Turda" - Turda:
- Locul al III-lea - 50 m spate
3. Cupa "Casa Ema" - Bistriţa (22.10.2016):
- Locul al III-lea - 50 m spate
- Locul al III-lea - 50 m liber
4. "Cupa Bacăului la înot" (29-30.10.2016):
- Locul al III-lea - 50 m spate
5. Campionatul judeţean de înot - Gura Humorului (3.12.2016):
- 3 premii I - 50 m spate, 50 m liber şi 100 m liber
- Locul al III-lea - 50 m bras
6. "Cupa Bucovinei" - Suceava:
- 3 premii I - 50 m liber, 50 m spate, 100 m liber
- Locul al II-lea - 50 m bras
- Cupa - Cea mai bună înotătoare de 9 ani a competiţiei

   COSTEA MARIA (tenis de câmp):
1. Cupa "Micii campioni", categoria roşu - Fălticeni (28.08.2016):
- Locul I
2. Cupa "Moş Crăciun" - Fălticeni (18.12.2016):
- Locul I
3. Cupa "Nada Florilor" - Fălticeni (19.02.2017)
- Locul al III-lea
4. Diplomă obţinută la Cupa "1 iunie" - Fălticeni (29.05.2016) 
5. Diplomă obţinută la Cupa "Zilele Municipiului Fălticeni", ed. a III-a (17.07.2016)

   SÎRBU LORENA-MARIA-NADIN (tenis de câmp):
1. Cupa "Nada Florilor" - Fălticeni (19.02.2017)
- Locul al II-lea
2. Diplomă obţinută la Cupa "1 iunie" - Fălticeni (29.05.2016):
3. Diplomă obţinută la Cupa "Zilele Municipiului Fălticeni", ed. a III-a (17.07.2016)

       FELICITĂRI!

Premiul I la Concursul județean "Colind de Crăciun" 


   Școala Gimnazială "Ioan Ciurea" Fălticeni a obținut premiul I la Concursul județean "Colind de Crăciun" (ed. a VI-a), care a avut loc în data de 18.12.2016, la Shopping City Suceava. 
La această competiție au participat 1029 de elevi din județul Suceava, corul școlii noastre fiind coordonat de către prof. Mirabela Apopei.


Două premii speciale şi menţiune la Concursul judeţean „Drepturile omului, drepturile mele” pentru echipajele Şcolii Gimnaziale „Ioan Ciurea” Fălticeni

 

În data de 17 decembrie 2016, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava, s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului „Drepturile omului, drepturile mele”

Cele trei echipaje ale şcolii noastre, coordonate de către prof. Onu Mariana şi Huţan Monica, au fost formate din elevii: Lupu Vasile, Ghiorghiu Ştefan, Mitocaru Constantin, Lupu Maria, Munteanu Marian, Şchiopu Valentina, Sandu Cătălina, Drilea Claudia, Ailincăi Valentina. Şcoala noastră a obţinut două premii speciale şi o menţiune
 Concursul ”Drepturile omului, drepturile mele”, reprezintă o formă complexă de educaţie, care se adresează elevilor din ciclul gimnazial şi liceal. Obiectivele generale ale concursului vizează asumarea rolului şi statutului de cetăţean în cadrul unei societăţi democratice, formarea şi dezvoltarea spiritului civic critic şi constructiv:
- cunoaşterea unor concepte precum democraţie, toleranţă, drepturile omului, drepturile copilului şi a relaţiilor dintre acestea;
- cunoaşterea reglementărilor naţionale şi internaţionale referitoare la aceste concepte;
- exersarea de către elevi a comportamentelor democratice, tolerante, a spiritului civic;
- formarea şi dezvoltarea deprinderilor de participare la viaţa comunităţii educaţionale şi locale din care elevii fac parte;
- formarea motivaţiei în vederea promovării şi apărării drepturilor omului şi ale copilului.
Concursul a cuprins 3 probe:
- proba teoretică, care a constat în completarea răspunsurilor unui chestionar pe tema drepturilor omului;
- proba practic-aplicativă, care a constat în elaborarea unui proiect pentru realizarea unui O.N.G. vizând militarea pentru apărarea drepturilor omului; 
- proba artistică, care a constat în realizarea unor fotografii care să ilustreze respectarea sau încălcarea drepturilor omului.

Felicitări echipajelor participante!