O activitate de succes în programul „Școala altfel”

Ucenici în atelierul maestului Ion Irimescu

 

A. Fişa activităţii: link

B. Mărturii ale elevilor, profesorilor, părinţilor: link

C. Dovezi ale activităţii:

  - filmuleţe: link 1link 2 

Galerie de imagini

Miniexpoziție cu tema

„Unitate în diversitate”


În holul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, este amenajată o miniexpoziție cu temaUnitate în diversitate”, care reunește creații plastice ale elevilor noștri.
Micii artiști ai școlii noastre au participat la atelierul de creaţie „Art-Edu” organizat la București de Asociaţia „The Human Republic” în colaborare cu Fundaţia „Catharsis Art”.
Miniexpoziția cuprinde și lucrări ale elevilor de la Palatul Copiilor din Suceava.

Felicitări elevilor participanți!
Mulțumiri partenerilor noștri!

Galerie de imagini

Activități dedicate Zilei Europei

Ziua Europei, 9 Mai, a fost marcată de elevii școlii noastre prin activități specifice. 
Clasele II-V au realizat „un lanț” din steagurile celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, ilustrând astfel strânsa relație a popoarelor din interiorul său.
Elevii clasei a V-a A și-au manifestat bucuria de a fi mici cetățeni europeni cu ajutorul baloanelor colorate (albastre și galbene). 
De asemenea, creațiile plastice ale elevilor care au participat la programul „Școala de vară” 2017 (derulat în parteneriat cu Asociația „The Human Republic”) au fost reunite în cadrul unei expoziții tematice „Europa stă în mâinile noastre - Uniți în diversitate”.
De altfel, 9 Mai este o zi de bucurie pentru români din trei motive: este Ziua Europei, Ziua Independenţei şi se sărbătoreşte Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Felicitări tuturor elevilor și cadrelor didactice care s-au implicat în aceste activități!

 

Galerie de imagini

Activitate demonstrativă în cadrul comisiei metodice a învățătorilor

 

   Joi, 3 mai 2018, în cadrul comisiei metodice a învățătorilor, a avut loc o interesantă activitate demonstrativă, susținută la clasa I A de către prof. înv. primar Ana Gabor

    Lecția deschisă cu tema „Grupul de litere che. Racheta isteților” a avut un caracter integrat, elevii fiind purtați cu tact de către doamna învățătoare într-o călătorie magică pe tărâmul cunoașterii. 
De asemenea, doamna înv. Viorica Asaftei a prezentat referatul de specialitate despre tehnicile și strategiile didactice vizând dezvoltarea creativității elevilor. 
     Felicitări elevilor și cadrelor didactice implicate în această activitate!

Galerie de imagini

      Participare la Festivalul „Soyons francophones!”

    Școala noastră a participat astăzi, 24 martie, la cea de-a V-a ediție a Festivalului judeţean „Soyons francophones!”, organizată la iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, în colaborare cu Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.
     Cu prilejul acestei sărbători a francofoniei, corul școlii noastre a interpretat pe scena Centrului Cultural Local din Gura Humorului diverse melodii în limba franceză.
      Copiii au fost îndrumați de profesorii Mirabela Apopei și Gabriel Miron.

      Felicitări tuturor elevilor participanți și profesorilor coordonatori!

Galerie de imagini

Reuniune managerială a directorilor de școli gimnaziale

organizată de Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni

 

   Joi, 22 martie, începând cu ora 10, Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni a organizat, sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Suceava, reuniunea managerială a directorilor de școli gimnaziale din zona Fălticeni, cu tema „Managementul monitorizării și al evaluării activității școlare”.

    La evenimentul care s-a desfășurat în sala „Pictor Aurel Băeșu” a Muzeului de Artă „Ion Irimescu” au participat reprezentanții I.Ș.J. Suceava – inspectorul școlar general prof. Gheorghe Lazăr, inspectorul școlar general adjunct prof. Cristian Cuciurean, inspectorii școlari pentru management instituțional, prof. Ghiorghi Cornia, prof. Cristina Albu și prof. Ilie Sauciuc –, primarul municipiului Fălticeni, prof. Cătălin Coman, directorul Muzeului de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni, pr. Teodor Brădățan, și directorii celor 27 de școli gimnaziale din zona Fălticeni.

   După alocuțiunile invitaților, tema reuniunii a fost abordată prin raportare la trei aspecte principale: delimitări conceptuale; funcția de control în activitatea managerului școlii (sistemul de control managerial intern); aplicații: de la proiectare la implementare, monitorizare-evaluare. Prezentarea propriu-zisă a temei de către directorul Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea”, prof. dr. Marius Pintilii, a constituit punctul de plecare pentru trei activități practice. Reuniunea managerială a avut un caracter interactiv, bazat pe colaborare, participanții implicându-se activ în cadrul atelierelor de lucru. Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment artistic susținut de corul Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” Fălticeni, sub îndrumarea profesoarei Mirabela Apopei.

    Ziua Porților Deschise

   Joi, 8 martie, Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni a organizat Ziua Porților Deschise
  Cu acest prilej, am fost încântați de vizita preșcolarilor de la Grădinița cu program normal „Scufița Roșie” și de la Grădinița cu program prelungit „Pinocchio”. Prichindeii, însoțiți de doamnele educatoare și de părinți, au făcut cunoștință cu elevii noștri și cu doamnele învățătoare Goran Cornelia și Zugravu Lidia, care vor prelua viitoarele clase pregătitoare. De asemenea, cei mici au vizitat spațiile școlare (sălile de clasă, laboratorul de informatică, sala de sport, biblioteca) și au putut afla mai multe despre activitățile și proiectele noastre educaționale.

Galerie de imagini

  Ziua Internațională a Educației 

  La Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”, cu prilejul Zilei Internaționale a Educației, s-au desfășurat numeroase activități specifice. La ciclul primar, cei mici au fost implicați în diverse proiecte cu tema generală Școala – locul unde visurile prind aripi”: au realizat mici machete ale școlii, au creat în echipă colaje, au desenat, au cântat, au redactat compuneri despre rolul școlii în educația copilului.
  Elevii din ciclul gimnazial au luat parte la activitățile din cadrul proiectului educațional „Profesor pentru o oră”. Pentru puțin timp, copiii au luat locul cadrelor didactice la catedră, având ocazia de a privi procesul educațional dintr-o altă perspectivă. Pornind de la acest joc de rol, au fost organizate dezbateri privind influența educației asupra personalității elevilor.

   La mulți ani de Ziua Internațională a Educației!

Galerie de imagini

    Școala noastră a primit Steagul Verde

 

    Sâmbătă, 30.09.2017, la București, a avut loc a XIX-a ediție a Seminarului Național Parteneriat în Educația pentru Mediul Înconjurător organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (C.C.D.G.). Scopul întâlnirii l-a constituit prezentarea celor mai bune practici în promovarea programelor de educaţie pentru mediu. Specialişti şi practicieni din domeniul 

   educaţional au împărtăşit diverse experienţe referitoare la implementarea programelor C.C.D.G. şi la rezultatele obţinute de către cei care promovează educaţia pentru mediu.

    Cu acest prilej, într-un cadru festiv, Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” i s-a acordat Steagul Verde, premiu-simbol care atestă statutul de Eco-Școală. În România, 289 de școli sunt înscrise în Programul internațional „Eco-Schools”, 235 dintre acestea deținând Steagul Verde.

  De altfel, Școala „Ioan Ciurea” din Fălticeni s-a remarcat deseori prin rezultatele obținute în cadrul proiectelor/competițiilor de natură ecologică. Încă din anul 2013, Şcoala „Ioan Ciurea” s-a clasat pe locul I la nivel național în cadrul Concursului „Şcoli pentru un viitor verde”.  La prima ediție a Concursului „Participă activ, colectează selectiv” (9 martie - 26 iunie 2015), organizat de Primăria Fălticeni, Școala „Ioan Ciurea” a obținut tot premiul I. La Campania naţională de colectare și valorificare a bateriilor ieșite din utilizare „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci” (15 ianuarie - 31 decembrie 2016), Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”, s-a clasat din nou pe locul întâi, cu 55 de kilograme de baterii colectate.

      Articolul publicat de „Cronica de Fălticeni”

Galerie de imagini