O activitate de succes în săptămâna

„Şcoala altfel”


A. Fişa activităţii:  link

B. Mărturii ale elevilor, profesorilor, părinţilor: link

C. Dovezi ale activităţii:

  - filmuleţe: link 1link 2link 3, link 4

  - fotografii: 

Galerie de imagini

    Concursul național "Încondeiașul", ed. a VII-a

   "Bucuria vine din lucruri mărunte. Liniştea vine din suflet. Lumina vine din inima fiecăruia."
    Joi, 13.04.2017, elevii claselor a III-a A şi a III-a B, îndrumaţi de către doamnele învăţătoare Zugravu Lidia şi Goran Cornelia, au participat la Concursul naţional "Încondeiaşul", cuprins în proiectul cu acelaşi nume, ed. a VII-a, 2017.
  Prin activităţile derulate, s-a urmărit păstrarea şi cultivarea dragostei pentru obiceiurile pascale, sensibilizarea elevilor şi îmbogăţirea cunoştinţelor despre tradiţiile pascale.
   În acest sens, copiii au desfăşurat activităţi practice de încondeiere a ouălor de lemn, puse la dispoziţie de către Asociaţia Kids Heaven. Munca lor a fost răsplătită cu diplome şi cadouri surpriză.
     Felicitări tuturor!

Galerie de imagini

     Ziua Curăţeniei de Primăvară

   Miercuri, 12.04.2017, Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni a luat parte, alături de celelalte unităţi de învăţământ din municipiu, la acţiunea „Ziua Curăţeniei de Primăvară” organizată de Primăria Fălticeni. 
    Elevii claselor a III-a B (înv. Cornelia Goran), a IV-a A (înv. Lenuţa Lămăşanu), a VI-a A (prof. Florin Ailenei) şi a VII-a B (prof. Valerian Bodnariu) s-au implicat bucuroşi în această activitate de ecologizare, prin care s-a urmărit igienizarea trotuarelor, a spaţiilor verzi din cartierele de locuinţe, a parcurilor şi grădinilor publice.

   Imaginea oraşului nostru depinde de fiecare dintre noi!

Galerie de imagini

   "Pădurea - prietena noastră" (clasa a IV-a A)

   În perioada 15 martie-15 aprilie, în fiecare an, se sărbătorește "Luna Pădurii".
  Elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” din Fălticeni, îndrumaţi de doamna învățătoare Lămășanu Lenuța, au desfășurat în această perioadă proiectul tematic „Pădurea - prietena noastră”.
   Pentru realizarea acestui proiect, elevii au lucrat în echipe. Unii au cules informații despre pădure, alții au compus texte literare în versuri sau în proză în legătură cu tema; unii au realizat desene și colaje reprezentând pădurea, iar alții au realizat afișe, prin care au promovat ocrotirea pădurilor.
În ziua de 13 aprilie 2017, fiecare echipă și-a prezentat lucrările realizate, acestea fiind apreciate de colegi și de doamna învățătoare.
 
 În urma realizării acestui proiect educativ, elevii au înțeles că pădurea reprezintă „aurul verde”, un mediu de viață, o sursă de bogăție sau o sursă de inspirație pentru artiști. Cu alte cuvinte, copiii au conștientizat faptul că pădurea înseamnă viață și că datoria lor este să iubească, să ocrotească și să protejeze natura.

Galerie de imagini

Campanie de prevenire a traficului de persoane

   Marți, 4 aprilie 2017, la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni, s-a derulat o activitate de informare în cadrul campaniei de prevenire a traficului de persoane „Alege să preţuieşti sau să striveşti!”, iniţiată de către Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava. 
   La această acţiune, coordonată de către inspectorul de specialitate al A.N.I.T.P., Mihai Marius Moisoiu, au luat parte elevii claselor a VII-a, care au avut prilejul de a se implica în dezbaterea vizând problematica riscurilor de victimizare pe linia traficului de minori. Scopul acestei întâlniri a vizat cu prioritate conştientizarea factorilor de risc şi prevenirea situaţiilor de risc în direcţia amintită. 
  De asemenea, în discuţii, au fost abordate diverse aspecte privind pericolele din mediul on-line, efectele reţelelor de socializare şi ale jocurilor pe calculator.

    Activitatea de informare "Siguranţa în mediul on-line"

   Luni, 3 aprilie 2017, începând cu ora 11, la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni s-a derulat o activitate informativă de prevenire a infracționalității în mediul on-line. Această acţiune din cadrul campaniei intitulate „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” a fost organizată în parteneriat cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, comisar Epureanu Ionuț, subcomisar Iacob Elena, şi cu polițiștii de proximitate din Fălticeni, agent șef adjunct Luncănița Cristian şi agent Radu Iuliana.

  Scopul activităţii l-a reprezentat conștientizarea elevilor din ciclul gimnazial cu privire la principalele pericole din mediul online. În acest sens, 200 de elevi din clasele V-VIII şi 9 cadre didactice au luat parte la o dezbatere interesantă, pornind de la filmuleţele educative și materialele Power Point prezentate de către ofițerii I.P.J. Suceava. Studiile de caz abordate au relevat faptul că, dincolo de avantajele evidente, internetul, reţelele de socializare ascund şi multe pericole, de care copiii se pot, însă, feri în diverse moduri.

Galerie de imagini

 În vizită la Detașamentul de Jandarmi din Fălticeni

Vineri, 31 martie 2017, Detaşamentul de Jandarmi din Fălticeni a organizat "Ziua Porţilor Deschise"
La această manifestare au luat parte elevii din clasele a II-a A (înv. Cristina Pînzariu), a III-a B (înv. Cornelia Goran), a V-a A (prof. Corina Oprişanu), a V-a C (prof. Carmen Potlog) şi a VI-a B (prof. Florin Ailenei), care au avut prilejul de a se familiariza cu activitatea jandarmilor, cu tehnica auto şi materialele din dotarea structurilor de intervenţie.

Galerie de imagini

Cercul pedagogic al profesorilor de limba engleză

din zona Fălticeni

 

    În data de 22.03.2017, începând cu ora 11, Şcoala Gimnazială "Ioan Ciurea" a găzduit activitatea Cercului pedagogic al profesorilor de limba engleză din zona Fălticeni, cu tema "Film Stills. Films - Effective, Entertaining English". 

   Lecţia deschisă a fost susținută la clasa a V-a A de către prof. Carmen Potlog. Referatul a fost prezentat de către prof. Monica Huţan.
       Felicitări!

Galerie de imagini

 

Proiectul educaţional „Primăvară în suflete” 


     Și în acest an școlar, în perioada 1 - 8 martie 2017, la Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni s-au desfăşurat activităţile din cadrul proiectului educaţional „Primăvară în suflete” , al cărui scop principal l-a reprezentat consolidarea parteneriatului școală – familie – comunitate.

   În data de 1 martie 2017, cu prilejul „Zilei porţilor deschise”, primăvara a început cu zâmbete de copii. Preşcolarii de la Grădiniţa „Scufiţa Roşie”, însoţiţi de doamnele educatoare şi de părinţi, au vizitat spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare, au schimbat impresii cu colegii lor mai mari şi au împărţit mărţişoare. În data de 7 martie, a avut loc cea de-a doua activitate organizată în cadrul lectoratului cu părinții din semestrul al II-lea. Cu această ocazie, după dezbaterea temei planificate, elevii din corul școlii, îndrumați de către profesoara Mirabela Apopei, au susținut un program artistic dedicat mamelor. Cea de-a treia activitate a proiectului, intitulată „Bucuria mărţişorului”, s-a desfăşurat miercuri, 8 martie, când sub îndrumarea învăţătorilor şi a profesorilor diriginţi, elevii au ieşit în oraş pentru a le oferi felicitări şi mărţişoare doamnelor şi domnişoarelor din Fălticeni.

   Așadar, activitățile proiectului, derulate în parteneriat cu părinții și comunitatea locală, au urmărit identificarea propriilor valori ale elevilor, ale grupului/comunității căreia îi aparțin, valorificarea potențialului creator al copiilor și dezvoltarea simțului estetic al acestora.

     Link articol "Cronica de Fălticeni"

 "Prevenirea delincvenţei juvenile"


Joi, 9.03.2017, elevii clasei a VII-a B au luat parte la activitatea „Delincvenţa juvenilă. Cauze şi consecinţe”, derulată în parteneriat cu Poliția Municipiului Fălticeni. 
Dezbaterea a fost coordonată de către domnul subofiţer Cristian Luncăniţa, pornind de la prezentarea unor studii de caz. Prin această activitate cu caracter preventiv, s-a urmărit informarea şi conştientizarea elevilor cu privire la comportamentele delincvente, la modalităţile de prevenire şi gestionare a situaţiilor conflictuale, precum şi la urmările acestora.

Ziua porților deschise

Început de primăvară cu zâmbete de copii... 
În data de 1.03.2017, începând cu ora 9, şcoala noastră a organizat Ziua porţilor deschise. Cu acest prilej, persoanele interesate au putut vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și au purtat discuții cu personalul unității de învățământ. Am fost foarte încântaţi de vizita preşcolarilor de la Grădiniţa "Scufiţa Roşie", care au venit însoţiţi de doamnele educatoare şi de părinţi. Cei mici au vizitat sălile de clasă, au schimbat impresii cu colegii lor mai mari şi au împărţit mărţisoare. 
A fost o zi însorită, plină de emoţie şi de gingăşie!

Galerie de imagini

În vacanță... la patinoar


  Săptămâna Omeniei

  Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni a derulat, în perioada 12-16 decembrie 2016, proiectul educaţional caritabil „Săptămâna Omeniei” pentru sprijinirea copiilor proveniţi din familii defavorizate. 

  Mulţumiri tuturor elevilor, părinţilor și cadrelor didactice care s-au implicat cu generozitate în activităţile caritabile din cadrul acestui proiect, făcând posibilă oferirea de pachete (alimente neperisabile, dulciuri) pentru 45 de copii!

Campania de colectare a bateriilor

Elevii de la Școala Gimnazială "Ioan Ciurea" Fălticeni se implică în campania de colectare a bateriilor şi acumulatorilor uzaţi "Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci".

Galerie de imagini

Campania "Donează o jucărie, fă un copil să zâmbească!" 

Şcoala noastră s-a alăturat campaniei "Donează o jucărie, fă un copil să zâmbească!" iniţiată de TV RădăuţiŞi tu poţi face un copil să zâmbească. Donează o jucărie până pe 14 decembrie!

Galerie de imagini

Spectacol caritabil 

În data de 5 decembrie 2016, corul Școlii Gimnaziale "Ioan Ciurea" - coordonat de către prof. Mirabela Apopei - a participat la spectacolul caritabil “De tine depinde viitorul lor”- ediția a II-a. Evenimentul a avut loc la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” (Casa de Cultură), fiind organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul “Vasile Lovinescu”, Fălticeni, în parteneriat cu Asociaţia “The Human Republic".

Galerie de imagini

Mândri că suntem români! 

În data de 29 noiembrie 2016, la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni, pentru marcarea (în avans) a Zilei Naţionale a României, s-au desfăşurat diverse activităţi cu tema „Mândri că suntem români”. Astfel, în fiecare clasă s-au organizat dezbateri, ateliere de lucru prin care s-a ilustrat importanța istorică a zilei de 1 Decembrie. De asemenea, toţi elevii şcolii au participat la un careu în cadrul căruia domnul profesor Valerian Bodnariu a evindenţiat semnificaţiile acestui eveniment. Cu acest prilej, elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni au format un steag imens reprezentând harta României şi au dansat Hora Unirii.

Copiii au înţeles faptul că putem fi patrioți iubindu-ne țara, neamul și credința, trăind în pace. Putem fi patrioți respectându-ne valorile trecutului, căci numai datorită strămoșilor noștri suntem românii de astăzi.


Donaţie importantă de carte

 

În data de 25 noiembrie 2016, la biblioteca Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” Fălticeni s-a făcut o importantă donaţie de carte. Este vorba despre 162 de cărţi de literatură care se regăsesc în bibliografia şcolară: 100 de cărți din colecția „Adevărul”, 50 din colecţia „Jurnalul Naţional” şi alte 12 volume. Donaţia a fost realizată de către un părinte al unui elev din clasa a III-a A.

Articolul din Cronica de Fălticeni:

http://www.cronicadefalticeni.ro/donatie-importanta-de-carte-la-scoala-gimnaziala-ioan-ciurea/

La teatru - "Păcală şi Tândală"

Miercuri, 23 noiembrie 2016, elevii claselor a III-a A, a III-a B, a V-a C, a VI-a B şi a VIII-a B au avut ocazia de a se bucura alături de Păcală, Tândală şi de alte personaje minunate la Centrul Cultural "Grigore Vasiliu Birlic". Piesa de teatru "Păcală şi Tândală" a fost pusă în scenă de talentaţii actori ai Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoşani.

Galerie de imagini

Săptămâna Educației Globale

În perioada 12-20 noiembrie 2016, s-a desfăşurat a XVIII-a ediţie a Săptămânii Educaţiei Globale (Global Education Week GEW), program facilitat de Centrul Nord – Sud al Consiliului Europei. Tema din acest an a fost „Împreună pentru pace (Action Together for a World of Peace). Cu acest prilej, şcoala noastră a derulat diverse activităţi, prin care s-au urmărit aspecte precum: 

  • Conștientizarea trăirii într-o lume globalizată și a rolului nostru ca cetățeni ai acestei lumi
  • Atitudini de respect pentru diversitate și abilități de comunicare interculturală
  • Înțelegerea cauzelor și a efectelor problemelor majore care afectează lumea
  • Oportunități de a concepe si a lua măsuri pentru a face lumea un loc mai echitabil și durabil.

Galerie de imagini

Lansarea proiectului Fanbook


Sâmbătă, 29 octombrie 2016, începând cu ora 12, elevii școlii noastre au participat la evenimentul de lansare a proiectului Fanbook, care a avut loc la Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni. Corul școlii, coordonat de prof. Mirabela Apopei, a susținut un moment artistic.

Galerie de imagini

Balul Toamnei

 

Vineri, 28 octombrie 2016, la școala noastră a avut loc tradiționalul "Bal al toamnei". Tema din acest an a fost "Personaje din poveste", elevii costumându-se în eroii preferaţi. Activităţile la care au luat parte cei mici au fost diverse: parada costumelor, concursuri şi balul propriu-zis.

Galerie de imagini

Exercițiu de evacuare 

Joi, 27 octombrie 2016, începând cu ora 12.10, la Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni a avut loc un exerciţiu de alarmare-evacuare organizat de unitatea noastră şcolară şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Fălticeni.

Scenariul exerciţiului a pornit de la anunţul unui incendiu declanşat în cabinetul de chimie-fizică de la etajul al II-lea. Odată cu declanşarea alarmei de incendiu, cadrele didactice au realizat rapid evacuarea elevilor din sălile de curs, locul de adunare fiind pe terenul de sport. Primele măsuri de siguranţă au fost luate de către angajaţi ai şcolii, sub coordonarea responsabilului P.S.I., prof. Ailenei Florin (oprirea gazului, folosirea extinctoarelor în zona afectată de flăcări), însă la scurt timp au ajuns la faţa locului echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Fălticeni, conduse de către comandant Mr. Baltaru Dan. Acestea au securizat zona şi au stins incendiul. 

Articolul din Cronica de Fălticeni:

http://www.cronicadefalticeni.ro/exercitiu-de-evacuare-la-scoala-gimnaziala-ioan-ciurea/

Galerie de imagini

Ziua Europeană a Justiţiei


În data de 25 octombrie a fiecărui an, întreaga Europă celebrează Ziua Europeană a Justiţiei. Cu această ocazie, Judecătoria Fălticeni a organizat acţiunea „Ziua Porţilor Deschise". Elevii claselor a V-a C şi a VI-a B (îndrumaţi de prof. Potlog Carmen şi Pintilii Marius) au vizitat sediul judecătoriei pentru a se familiariza cu activitatea acestei instituţii.

Galerie de imagini

Ziua Curăţeniei de Toamnă

 

Primăria Municipiului Fălticeni, în parteneriat cu unităţile de învăţământ, a organizat vineri, 7 octombrie 2016, o acţiune de curăţenie generală a oraşului. Şcoala noastră s-a implicat şi în acest an în activităţile de ecologizare derulate. Acestea au început la ora 8,30, dupa ce angajaţii municipalităţii au împărţit elevilor mănuşi şi saci menajeri. Copiii implicaţi au conştientizat faptul că mediul în care trăim depinde de fiecare dintre noi.

Galerie de imagini

Ziua Internațională a Educației

 

De Ziua Internațională a Educației (5 octombrie 2016), la Școala Gimnazială "Ioan Ciurea" s-au desfăşurat diverse activităţi. 
În cadrul proiectului "Profesor pentru o oră", elevii au luat locul profesorului la catedră şi au avut ocazia de a privi procesul educaţional dintr-o altă perspectivă.

Galerie de imagini

Şcoala de vară „Învăţăm împreună”


În perioada 16-26 august 2016, pe parcursul a două săptămâni, la Școala Gimnazială„Ioan Ciurea” Fălticeni s-a derulat proiectul Şcoala de vară „Învăţăm împreună”, care a cuprins atât activităţi educative de dezvoltare a competenţelor/cunoştinţelor de limba şi literatura română şi de matematică, cât şi diverse activităţi de petrecere a timpului liber, jocuri. Scopul proiectului a fost stimularea motivației învățării la elevii proveniți din familii defavorizate, prin implicarea acestora în activităţi instructive şi recreative.

La acest program derulat cu sprijinul firmei locale S.C. Rogelya S.R.L., al Primăriei Fălticeni şi al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, au luat parte 35 de elevi. Activităţile s-au desfăşurat între orele 9 şi 12.30, sub îndrumarea profesorilor pentru învăţământul primar Acatrinei Elena, Lămăşanu Lenuţa, Goran Cornelia, Marian Antonela, Pînzariu Cristina şi a doamnei Rachila Păstrăv.

Programul zilnic al copiilor a alternat cursurile propriu-zise din sălile de clasă cu diverse jocuri organizate pe terenul de sport cu ajutorul elevilor voluntari de la Grupul Local de Tineret „Aripi în Europa”. Datorită sprijinului financiar al firmei S.C. Rogelya S.R.L., elevilor din grupul-ţintă li s-a oferit în fiecare zi o masă gratuită, iar în ultima zi a Şcolii de vară, pentru aceştia s-a organizat o excursie în judeţul Suceava.

Le mulţumim tuturor celor care au sprijinit derularea acestui proiect!

Articolul din Cronica de Fălticeni:

http://www.cronicadefalticeni.ro/scoala-gimnaziala-ioan-ciurea-a-derulat-programul-scoala-de-vara/

Galerie de imagini

 

În perioada 11-14 august 2016, la Vaslui, a avut loc Concursul Național de Ciclism și Educație Rutierã Cupa „Podul Înalt” (ediția a XIII-a).

Judeţul Suceava a fost reprezentat de două echipaje de la Şcoala Gimnazială "Ioan Ciurea" Fălticeni, alcătuite din elevii: Luţă Florin şi Andrei Robert Ionuţ, respectiv Crăciun Iustin-Cătălin şi Pîntea Darius Mihai. 
Elevii îndrumaţi de prof. înv. primar Pîntea Gavril au obţinut rezultate deosebite:
- premiul al II-lea la proba "Depanare bicicletă" (Luţă Florin şi Andrei Robert Ionuţ);
-
menţiuni - ambele echipaje.
Copiii au primit tricouri, diplome, cupe şi medalii.

Galerie de imagini