Ziua Internațională a Educației 

  La Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”, cu prilejul Zilei Internaționale a Educației, s-au desfășurat numeroase activități specifice. La ciclul primar, cei mici au fost implicați în diverse proiecte cu tema generală Școala – locul unde visurile prind aripi”: au realizat mici machete ale școlii, au creat în echipă colaje, au desenat, au cântat, au redactat compuneri despre rolul școlii în educația copilului.
  Elevii din ciclul gimnazial au luat parte la activitățile din cadrul proiectului educațional „Profesor pentru o oră”. Pentru puțin timp, copiii au luat locul cadrelor didactice la catedră, având ocazia de a privi procesul educațional dintr-o altă perspectivă. Pornind de la acest joc de rol, au fost organizate dezbateri privind influența educației asupra personalității elevilor.

   La mulți ani de Ziua Internațională a Educației!

Galerie de imagini

    Școala noastră a primit Steagul Verde

 

    Sâmbătă, 30.09.2017, la București, a avut loc a XIX-a ediție a Seminarului Național Parteneriat în Educația pentru Mediul Înconjurător organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (C.C.D.G.). Scopul întâlnirii l-a constituit prezentarea celor mai bune practici în promovarea programelor de educaţie pentru mediu. Specialişti şi practicieni din domeniul 

   educaţional au împărtăşit diverse experienţe referitoare la implementarea programelor C.C.D.G. şi la rezultatele obţinute de către cei care promovează educaţia pentru mediu.

    Cu acest prilej, într-un cadru festiv, Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” i s-a acordat Steagul Verde, premiu-simbol care atestă statutul de Eco-Școală. În România, 289 de școli sunt înscrise în Programul internațional „Eco-Schools”, 235 dintre acestea deținând Steagul Verde.

  De altfel, Școala „Ioan Ciurea” din Fălticeni s-a remarcat deseori prin rezultatele obținute în cadrul proiectelor/competițiilor de natură ecologică. Încă din anul 2013, Şcoala „Ioan Ciurea” s-a clasat pe locul I la nivel național în cadrul Concursului „Şcoli pentru un viitor verde”.  La prima ediție a Concursului „Participă activ, colectează selectiv” (9 martie - 26 iunie 2015), organizat de Primăria Fălticeni, Școala „Ioan Ciurea” a obținut tot premiul I. La Campania naţională de colectare și valorificare a bateriilor ieșite din utilizare „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci” (15 ianuarie - 31 decembrie 2016), Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”, s-a clasat din nou pe locul întâi, cu 55 de kilograme de baterii colectate.

      Articolul publicat de „Cronica de Fălticeni”

Galerie de imagini